Kako prijaviti?


PRIJAVI NEPRIHVATLJIV GOVOR!

PROVJERI STATUS PRIJAVE


Budite aktivne građanke i aktivni građani. Gledajte oko sebe, slušajte poruke odaslane u javnom prostoru, pratite medije i razmišljajte o tome na koji način oni prikazuju pojedine društvene skupine, osobito one manjinske i ranjive.
Kada uočite neprihvatljiv govor (korištenje stereotipija o nekoj skupini, poticanje diskriminacije, ponižavajuće ili dehumanizirajuće prikazivanje, otvorene pozive na mržnju…), ustanovite koga takav govor pogađa, odnosno prema kojoj skupini ili njezinim pripadnicima/pripadnicama je uperen.
Putem stranice DostaJeMrznje.org podnesite prijavu neprihvatljivog govora i u opisu prijave navedite što više preciznih informacija, kako bi administratorski tim mogao što uspješnije identificirati kako je s Vašom prijavom moguće postupiti.
VAŽNO – uz prijavu navedite Vašu stvarnu e-mail adresu, kako biste mogli odgovoriti na eventualna dodatna pitanja o Vašoj prijavi, ali i pratiti njezin status te dobiti povratnu informaciju o tome što se s Vašom prijavom događa. Svakako pratite Vaš e-mail kako biste na vrijeme pročitali sve daljnje obavijesti o Vašoj prijavi.